Sivilce Nasıl Kurutulur: 9 Doğal Yöntem
Sivilce nasıl kurutulur? Sivilce kurutmak için hangi yöntemler kullanılır? İşte, sivilcelerin kısa sürede kurumasını ve geçmesini sağlayan 9 doğal yöntem:

Günümüzde hemen hemen herkesin en az bir kez uğraştığı sorunlardan biridir, sivilceler. Olur olmadık zamanlarda çıkarak, rahatsızlık verebilirler. Özellikle stres ve beslenme alışkanlıkları, sivilcelerin çıkmasındaki en önemli etkenlerdir. Beslenme alışkanlıklarınızı düzenleyerek ve stresten uzak durarak, sivilce oluşumunu azaltabilirsiniz. Oluşan sivilcelerin kısa sürede kuruması ve iyileşmesi için de, evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. 


Önemli Not: Sivilce kurutmak için sunduğumuz yöntemler her ne kadar doğal olsa da, hassas ve alerjik cilde sahip olan kişilerin bu yöntemleri denemeden önce mutlaka doktora danışması gerekir. Ayrıca yöntemi uyguladıktan sonra cildinizde kızarıklık, yanma ve kaşıntı hissederseniz, bol suyla durulayın ve işlemi tekrar denemeyin.

  1. Elma Sirkesi


Elma sirkesi, var olan sivilceyi iyileştirirken daha fazla yayılmasını da engeller. Temiz bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi sıkıp, sivilcenin üzerine sürün. Koku rahatsız etse de, birkaç dakika içinde rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir.

  1. Limon


Limon, antiseptik etkisiyle kısa sürede sivilcelerin kurumasını ve iyileşmesini sağlar. Bir gazlı beze, 2-3 damla limon sıkın ve sivilcenin üzerine yapıştırın. Bu şekilde 20 dakika bekleyip gazlı bezi çıkartın. Bu uygulamayı, sivilce kuruyana kadar günde bir kez tekrar edebilirsiniz.

  1. Çilek


4 adet çileği ezerek püre haline getirin. Bu püreyi, sivilcelerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Çilek, asidik bir yapıya sahip olduğu için, haftada 2 kereden fazla uygulanmamalıdır. 

  1. Karbonat


Karbonat, özellikle yağlı ciltlerin ana bakım malzemesi olarak bilinir. Yarım çay kaşığı karbonata, 2 damla limon suyu ekleyin. Karışımı, doğrudan sivilcenin üzerine parmağınızla sürün ve 20 dakika bekletin. Bu uygulamayı, sivilce kuruyana kadar günde bir kez tekrarlayabilirsiniz.

  1. Yaş Maya


Yaş maya, mevcut sivilceleri kuruturken, yeni sivilcelerin oluşmasını da önler. 1 yemek kaşığı yaş mayaya, 1 yemek kaşığı süt ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı temiz cilde sürdükten sonra, 20 dakika bekletin. Ardından durulayın.

  1. Lavanta Sabunu


Lavanta sabunu da, sivilce kurutucusu olarak bilinen doğal malzemelerden biridir. Sivilceli bölgeyi suyla ıslatın. Sabunu elinize alıp köpürtün. Elde ettiğiniz köpüklerle, sivilceli bölgeyi nazikçe ovalayın. Ardından suyla durulayın. Vücutta çıkan sivilceleri, duş sırasında lavanta sabunu ile temizleyebilirsiniz.

  1. Buz


Buz, özellikle ağrılı sivilceler için kullanılan bir yöntemdir. Temiz bir bezin içerisine buz sarın ve sivilcenin üzerinde çok bastırmadan bekletin. Bu uygulamayı sabah-akşam tekrar edebilirsiniz. Ancak buzu, doğrudan cildinize uygulamaktan kaçının.

  1. Aloe Vera


Aloe vera, hücrelerin yenilenmesini ve sivilcelerin azalmasını destekleyen malzemelerden biridir. 1 tatlı kaşığı aloe vera jelini, 2 çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı, sivilcelerin üzerine uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

  1. Sarımsak


Sarımsak, hem mikropları kırmak, hem de sivilcedeki iltihabı geçirmek için kullanılır. Bir diş sarımsağı ezin ve suyunu çıkartın. Sivilcenin üzerine sarımsağı uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından bol suyla durulayın. Sarımsak kokusunu gidermek için, durulama esnasında lavanta sabunu kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sivilce yapan besinler
  2. Sivilce lekeleri nasıl geçer?
  3. Ayak maskesi nasıl yapılır?
  4. Siyah nokta maskeleri
  5. Yüz kırışıkları nasıl giderilir?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Patlıcan Kebabı Yanına Ne Gider: 12 Tamamlayıcı Lezzet
Mantar Nasıl Dondurulur?
Kakaodan Çikolatalı Süt Nasıl Yapılır?
Mayıs Ayı Bahçe Bakımı: Mayıs Ayında Ne Ekilir?
Mayıs Ayı Meyveleriyle Hazırlanan 10 Nefis Tarif
Mayıs Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif