Sirke Yaparken İçine Ne Konulur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sirke yaparken meyve (elma, üzüm vb.) su veya posayla birlikte kavanoza konur. Mayalanmayı hızlandırmak için şeker veya bal eklenebilir, ayrıca sirke anası ya da doğal maya kaynağı (nohut, buğday gibi) kullanılabilir. Tüm malzemeler karıştırılıp fermente olmaya bırakılır.

Sirke yapmak için elma, üzüm gibi meyveler kavanoza konur ve su eklenir. Mayalanmayı desteklemek için şeker veya bal ilave edilebilir. Fermentasyonu başlatmak için sirke anası veya doğal maya kullanılır.

Ana malzeme

Elma, üzüm, dut gibi meyve ya da meyve suyu.

Su

Fermentasyon için meyveyle karıştırılır.

Şeker veya bal

Mayaların çalışmasını hızlandırır (isteğe bağlı).

Sirke anası

Fermantasyonu başlatan bakteri kültürü (yoksa doğal olarak da oluşur).

Doğal maya kaynağı

Nohut, buğday veya ekmek parçası gibi (isteğe bağlı).

Şunlara da göz atın:

  1. Sirkenin Oluştuğunu Nasıl Anlarız?
  2. Üzüm Sirkesi Yapılırken Tuz Atılır Mı?
  3. Üzüm Suyu Sirkeye Nasıl Dönüşür?
  4. Sirke Nasıl Yapılır?
  5. Salataya Hangi Sirke Daha İyi Olur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?