Simit Yaparken Hangi Pekmez Kullanılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simit yapımında genellikle üzüm pekmezi kullanılır, çünkü hafif ekşimsi ve tatlı aroması simitle uyumludur. Keçiboynuzu pekmezi veya üzüm-keçiboynuzu karışımı da tercih edilebilir; hem renk hem de lezzet dengesi sağlar. Koyu ve doğal pekmez, simidin dışının çıtır ve koyu kahverengi olmasını sağlar.

Simit yaparken en çok üzüm pekmezi kullanılır, çünkü hafif tatlı ve ekşimsi bir lezzet verir. Keçiboynuzu pekmezi de simide koyu renk ve yoğun aroma katar. Genellikle koyu ve doğal pekmezler, simidin çıtır ve lezzetli olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?