Simit Katmer Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Simit katmer, adından da anlaşılacağı gibi “simit” ile “katmer”in birleşimi olan bir hamur işidir. Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Gelin, simit katmerin püf noktalarına birlikte göz atalım.

Simit katmer, normal katmer ile benzer şekilde hazırlanır. İncecik açılan hamur, antep fıstığı ile doldurulur. Ancak klasik katmerden farklı olarak hamur rulo şeklinde sarılır ve simit şekli verilerek pişirilir. Yani simit katmer ismini, görünümünden alır. 

''Katmere şerbet dökülür mü, orijinal katmer hamuru yapımı ve katmerin yumuşak olması için ne yapılır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Simit Katmer Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?