Simit Hamuru Ne Kadar Bekletilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simit hamuru yoğrulduktan sonra üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat mayalanır. Mayalanan hamur bezelere ayrılıp simit şekli verildikten sonra 15–20 dakika kısa bir kez daha bekletilir. Üzerine susam ve yumurta-su karışımı sürüldükten sonra fırına verilir.

Simit hamuru yoğrulduktan sonra üzeri kapalı şekilde 1 saat mayalanır. Şekil verilen hamurlar 15–20 dakika kısa bir kez daha bekletilir. Üzerine susam serpilip fırına verilir.

Hamurun hazırlanması

Un, su, maya, tuz ve az miktarda şekerle hamur yoğrulur.

İlk mayalanma

Hamur, üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletilir; hamur hacmi iki katına çıkar.

Şekil verme

Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve simit şekli verilir.

İkinci mayalanma

Şekil verilen simitler, tepsiye dizildikten sonra 15–20 dakika kısa bir mayalanma süresine bırakılır.

Pişirme öncesi işlem

Susama batırma ve yumurta/su karışımı ile hazırlık yapıldıktan sonra fırına verilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Simit Yaparken Susam Kavrulur Mu?
  2. Simit Neden Sertleşir?
  3. Simit Hamurunda Süt Var Mı?
  4. Simit Yaparken Hangi Pekmez Kullanılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak