Simidin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Simidin yumuşacık dokusunu yakalamak için kullanılan unun kalitesinden mayalanma süresine, pişirme ısısından saklama yöntemine kadar birçok püf noktasına dikkat etmek gerekir. Doğru malzeme oranları, uygun mayalama koşulları ve fırın ayarı sayesinde dışı hafif gevrek ama içi pamuk gibi bir simit hazırlamak mümkündür.

Simit, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak kahvaltılardan atıştırmalıklara kadar her an sofralarda yerini alır. Kimi zaman çıtır dışı ile tercih edilirken, kimi zaman da içinin yumuşaklığı ön plana çıkar. Özellikle evde yapılan simitlerde, fırından yeni çıkmış yumuşacık dokuyu yakalamak isteyenler için bazı püf noktaları oldukça önemlidir. Peki; simidin yumuşak olması için ne yapmalı? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?