Simidin Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Simit, Türk mutfağının en sevilen ve klasik hamur işlerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşak olmalı; bu dengeyi yakalamak ise doğru malzeme, hamur tekniği ve pişirme yöntemine bağlıdır. Pekİ; simidin çıtır olması için ne yapmalı? İşte detaylar...

Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biri olan simit, dışı çıtır, içi yumuşak dokusuyla kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ancak evde yapılan simitlerde bazen dış kabuk yeterince çıtır olmayabilir. Simidin gerçek lezzetini yakalamak, doğru malzemeler, hamur tekniği ve fırınlama yöntemine bağlıdır. 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde