Şerbetli Tatlı Hazırlamanın 10 Püf Noktası
Şerbetli tatlı hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Şerbetli tatlıların püf noktaları nelerdir? İşte, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan ve Ramazan ayı boyunca mideleri şenlendiren şerbetli tatlıları hazırlarken bilmeniz gereken 10 püf noktası:

İftar sofralarının, bayram ziyaretlerinin değişmeyen ikramları arasında şerbetli tatlılar da var. İncecik açılmış çıtır çıtır bir ev baklavası oldukça çekici görünür. Peki, şerbetli tatlılar yapmanın püf noktaları ne? Gelin bu tatlıları yapmanın püf noktalarına Lezzet arşivinden bir göz atalım.

  1. Baklava hamuru

Baklava hamuru açarken kenarlarının daha ince olmasını istiyorsanız, oklava ile açarken kenarlarına parmak uçlarınızla iyice bastırmalısınız.

  1. Tereyağı kullanın

Hamurunuzda tereyağı kullanırsanız tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.

  1. Şerbet ve tatlı sıcaklığına dikkat

Mutlaka ya tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk ya da tatlınız soğuk, şerbetiniz sıcak olmalıdır. Her ikisinin de sıcak olması tatlınızın hamur olmasına sebep olacaktır.

  1. Şeker-su oranını ayarlayın

Şerbetin su ve şeker oranının her tatlıya göre değiştiğini unutmamalısınız. Örneğin; irmikli tatlılarda su miktarı şekere oranla daha fazla olurken, hamurlu tatlılarda şeker miktarı daha yoğun olmalıdır. Baklava yaparken ise şeker ve su oranı genellikle eşit olur ancak şeker miktarı damak zevkine göre değiştiği için ufak değişikler olabilir.

  1. Tatlıyı dinlendirin

Şerbetini ilave ettiğiniz tatlıyı 4-5 saat kadar dinlendirip servis yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır.

  1. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı

Eğer yumurtalı bir hamur hazırlıyorsanız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

  1. Hamura tuz ekleyin

Hamurunuza mutlaka bir tutam kadar tuz ilave etmeyi unutmayın.

  1. Çiğ kuruyemiş kullanın

Kullanacağınız kuruyemişler mutlaka çiğ, yani kavrulmamış olmalıdır.

  1. Oda sıcaklığında bekletin

Şerbetli tatlılarınızı mutlaka oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz. Eğer buzdolabına koyarsanız şerbetiniz şekerlenebilir.

  1. Şerbetin kıvamını kontrol edin

Şeker suda eridikten sonra şerbet kıvamına gelmesi için uzun süre kısık ateşte kaynamalıdır. Şerbetin olup olmadığını anlamak için; kaşığa aldığınız karışımı döktüğünüzde damlamamalı, kaşıktan ip gibi aralıksız olarak süzülmelidir.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar yemekleri
  2. Sahur tarifleri
  3. Kolay iftar tatlıları
  4. İftar için şerbetli tatlılar
  5. Şerbetli tatlılar ve kalorileri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat