Şeftali İle Hazırlanan Tuzlu Tarifler: Şeftali İle Hazırlanan Lezzetli 5 Tuzlu Tarif
Şeftali, tüylü kabuklu, turuncu renkli yenilebilir sulu meyvedir. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılan şeftalileri bir de tuzlu tarifler içinde deneyin. İşte, şeftali ile hazırlanan lezzetli 5 tuzlu tarif:

Şeftali, tüylü kabuklu, turuncu renkli yenilebilir sulu meyvedir. Sert bir çekirdeğe sahip olan bu meyve, karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. İdrar söktürücü bir etkisi vardır. Kalp dostudur ve cildi tazeler. Sade olarak tüketildiği gibi tariflerin içerisinde de tüketilebilir. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılan şeftalileri bir de tuzlu tarifler içinde deneyin. İşte, şeftali ile hazırlanan lezzetli 5 tuzlu tarif:

  1. Şeftalili Bonfile Salata


Akdeniz yeşillikleri ile hazırlanan salatanızı şeftali ile lezzetlendirebilirsiniz. Bonfile ile bu salataya inanılmaz bir protein katabilirsiniz.

  1. Izgara Şeftalili Bahçe Salatası


Doyurucu bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Börülce, Akdeniz yeşillikleri, karadut ve şeftali ile hzırlanan bu salata tek öğün olarak tüketilebilir ya da ızgara etlerinizin yanında servis edilebilir.

  1. Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk


Asya mutfağından bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Şeftali ile hazırlanan dip sos satay tavuğa çok yakışacak.

  1. Şeftalili Acılı Karides


Hem ana yemek, hem de meze olarak tüketilen karides, yüksek oranda protein içerir. Şeftaliliğin tatlılığı ve acının uyumuna karidesle birlikte bayılacaksınız.

  1. Hellim Peynirli Ve Şeftalili Salata


Izgara hellim ve ızgara şeftali ile hazırlanan bu lezzete bayılacaksınız. Roka ile hazırlanan bu salata dengeli ve lezzetli bir salata olarak yemeklerin yanında servis edilebilir ya da sade olarak tüketilebilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Şeftali tarifleri
  2. Şeftali ve kayısı arasındaki farklar nelerdir?
  3. Şeftali nasıl kurutulur?
  4. Şeftali kabuğuyla mı yenmeli?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat
Patatesi Fırında Pişirmek Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?