Sarma Piştikten Sonra Tuzlu Olursa Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sarma piştikten sonra tuzlu olursa öncelikle tencereye biraz sıcak su ekleyip kısık ateşte kısa süre demleyerek tuzunun suya geçmesini sağlamak işe yarar. Bir adet soyulmuş patatesi yemeğe ekleyip 10 dakika kadar kaynatmak da tuzun bir kısmını çeker. Serviste sade yoğurt, ayran ya da tuzsuz pilav gibi eşlikçiler kullanmak tuzluluk algısını dengeler. Eğer hâlâ çok tuzluysa son çare olarak sarmaları hafifçe durulayıp yeniden ısıtmak düşünülebilir.

Sarma fazla tuzluysa bir miktar sıcak su ilavesiyle yeniden kısık ateşte ısıtmak tadını yumuşatabilir. Tencereye eklenen soyulmuş patates, tuzu emerek lezzetin dengelenmesine yardımcı olur. Yanında tuzsuz yoğurtlu meze veya sade bir pilav sunmak tuzluluğu bastırır. Çok yoğun bir tuz varsa sarmaları kısa süreli durulayıp tekrar ısıtmak son çözüm olarak uygulanabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Dakos Salatası Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 İpucu
Düdüklüde Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?
Aralık Ayında Hangi Balıklar Yenir?
9 Aralık Masterchef All Star 2. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Şehriye Çorbası Yaparken Şehriyeler Kavrulur Mu?
Gravy Sos Yapmanın Püf Noktaları