Şambali Tatlısına Pekmez Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şambali tatlısı geleneksel olarak irmik ve şeker şerbeti ile yapılır, pekmez genellikle kullanılmaz. Pekmez eklenirse tat ve renk daha yoğun olur, klasik lezzetten farklılaşır. Kullanımı tamamen damak zevkine bağlıdır.

Şambali tatlısının üzerine genellikle şeker şerbeti dökülür, pekmez daha az tercih edilir. Pekmez tatlıya koyu renk ve hafif karamelimsi aroma katar. Kimi kişiler farklı bir tat denemek için pekmez kullanabilir.

Geleneksel Tarif

Şambali genellikle irmik, şeker ve yoğurt ile yapılan, üzerine şerbet dökülen bir tatlıdır; orijinal tariflerde pekmez kullanılmaz.

Şerbet Alternatifi

Tatlıya tat ve renk vermek için çoğunlukla şeker şerbeti (su + şeker + limon) tercih edilir; pekmez, şeker şerbetinin yerine geçebilir ama tat farklı olur.

Lezzet Farkı

Pekmez kullanılırsa tatlı daha yoğun ve hafif karamelize aromalı olur; klasik tatlı tadından biraz uzaklaşır.

Sunum ve Görünüm

Pekmez, şerbet gibi sıvı değil daha koyu ve yoğun olduğu için tatlının üzerine döküldüğünde rengi koyulaşır ve yüzey yapısı değişebilir.

Kişisel Tercih

Pekmez eklemek tamamen damak zevkine bağlıdır; geleneksel tariften sapmak istemeyenler kullanmaz, farklı bir tat denemek isteyenler ekleyebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Şambali Tatlısı Üzerine Ne Konur?
  2. Şambali Şerbeti Kaç Saatte Çeker?
  3. Şambali Tatlısı Şerbeti Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
  4. 1 Kg Şambaliden Kaç Adet Olur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?