Saklamalık Domates Suyu Yapmanın 4 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Saklamalık domates suyu için olgun, sulu ve kırmızı domatesleri tercih edin, çürüklerden arındırın. Domatesleri temizleyip blenderdan geçirdikten sonra tuz veya birkaç damla limon suyu ekleyip kaynatın. Sıcak suyu steril kavanozlara doldurup ters çevirin ve serin, karanlık bir yerde saklayın; böylece aylarca taze kalır.

Domatesleri iyice yıkayıp rendeledikten sonra tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan domates suyuna damak tadınıza göre tuz veya az miktarda şeker ekleyebilirsiniz. Sıcak domates suyunu steril kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve serin bir ortamda muhafaza edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?