Sahur İçin Börek Tarifleri: Sahurda Tok Tutan 21 Börek Tarifi
Sahurda kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, peynirli, sebzeli, patatesli ve ıspanaklı çeşitleriyle 21 nefis sahurluk börek tarifi:

Gün boyu çok susatmayacak ve evde bulunan malzemeler ile, hatta iftardan kalan yemekler ile de hazırlanabilen doyurucu ve pratik börek tariflerini sizler için derledik. İşte, sahura özel en lezzetli ve doyurucu 21 nefis börek tarifi: (Malzemelerin miktarlarını ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilir, ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz.)

Uzman Diyetisyen Burcu İnce tarafından hazırlanan günlük iftar menüsü ve günlük sahur menüsüne göz atmayı unutmayın.

  1. Kabaklı Havuçlu Muffin Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet rendelenmiş kabak
  2. 1 adet rendelenmiş havuç
  3. Yarım su bardağı ezilmiş süzme peynir veya lor peyniri
  4. 1 adet taze soğan
  5. 2 su bardağı un
  6. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  7. 3 yumurta
  8. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  9. 1 su bardağı yoğurt
  10. 2 yemek kaşığı maydanoz 

Yapımı: Fırını önceden 190°c ye ısıtın. 12 delikli bir muffin tepsisini yağlayın. Kabağı ve havucu rendeleyin sularını sıkın ve soğanı, peyniri ve unu ekleyin. Birleştirmek için karıştırın. Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu birlikte çırpın ve kabak karışımına ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu ekleyin. Birleştirmek için karıştırın. Yağlanan tepsinin delikleri arasında eşit olarak bölün. 4-15 ile 20 dakika veya üstleri altın rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

  1. Kaşar Peynirli Domatesli Tava Böreği


Malzemeler;

  1. 5 adet yufka
  2. 100 ml sıvı yağ
  3. 200 ml süt
  4. 1 yumurta
  5. Maydanoz
  6. 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  7. 1 adet domates
  8. Baharatlar

Yapımı: Domatesi küçük küçük doğrayın ve üzerine maydanoz ve peyniri ekleyin. ardından dilediğiniz kadar baharat ekleyin. Ayrı bir kapta sıvı yağ, yumurta ve sütü karıştırın. Yağladığınız geniş bir tavanın içine ilk yufkayı alıp kenarları dışarı gelecek şekilde koyun. Ardından diğer yufkaları yağ, süt ve yumurta karışımı ile ıslatın. İlk yufkaya peynirli harçtan koyup üzerine ikinci yufkayı kapatın ve yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. En son bütün yufkaların kenarlarını içeri doğru kapatıp üzerine yumurtalı harçtan sürün ve tavanın üstünü kapatıp 15 dk altını 15 dk üstünü kızartın.

  1. Sebzeli Beyaz Peynirli Lavaş Böreği


Malzemeler;

  1. 6 adet lavaş
  2. 4 adet mantar
  3. 2 adet domates
  4. 3 adet kırmızı veya yeşil biber
  5. 1 su bardağı beyaz peynir
  6. Yağ
  7. Yoğurt
  8. Baharatlar

Yapımı: Mantar, domates ve biberleri dilediğiniz boyutta doğrayın ve bir tavada hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz sebzelere peynir ve istediğiniz baharatları ilave edin. Hazırladığınız harcı lavaşlara dürüm yapar gibi eşit bir şekilde paylaştırın ve sarın. Bir borcama yan yana dizin ve üzerlerini yağlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çıkan lavaşları oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra üzerlerine yoğurt döküp servis edin.

  1. Lor Peynirli Mücver Börek


Malzemeler;

  1. 3 adet orta boy kabak
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı kadar un
  4. Maydanoz
  5. 1 adet taze soğan
  6. 1 su bardağı lor peyniri
  7. Sıvı yağ

Yapımı: Kabakları rendeleyip sularını iyice sıkın ve süzün. Maydanoz ve taze soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımdan istediğiniz miktarda alın ve içini yağladığınız orta boy tavaya iyice yayıp arkalı önlü kızarana kadar pişirin.

  1. Mısırlı ve Hindi Fümeli Muffin Börek


Malzemeler;

  1. 2,5 su bardağı u
  2. 3 çay kaşığı kabartma tozu
  3. 1 yumurta
  4. ¾ bardak süt
  5. Yarım su bardağı sıvı yağ
  6. 1 adet doğranmış taze soğan
  7. 1 paket hindi füme
  8. 125 gram konserve mısır
  9. Baharatlar

Yapımı: Fırını 190 dereceye alın. ve muffin tepsisinin bölmelerini yağlayın. Başka bir kapta un, taze soğan ve küçük parçalar halinde doğradığınız hindi fümeleri ekleyin, karıştırın ve ortasında bir boşluk açın. Boşluğun ortasına süt, yumurta, yağ ve mısırı ekleyin. Baharatları da ekleyip yoğurun ve bir harç hazırlayın. Hazırladığınız bu harcı muffin tepsisindeki bölmelere eşit şekilde paylaştırın ve önceden ısıttığınız fırında 17-20 dakika kadar kontrol ederek pişirin.

  1. Patatesli Peynirli Rulo Börek


Malzemeler;

  1. 4 adet yufka
  2. 1 orta boy patates
  3. Yarım bardağı beyaz peynir
  4. Maydanoz
  5. 1 adet taze soğan
  6. 1 adet yumurta
  7. 1 su bardağı yoğurt
  8. 100 ml sıvı yağ
  9. Baharatlar

Yapımı: Patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra doğradığınız maydanoz ve taze soğanların üzerlerine ekleyin. Peyniri ilave edip baharatlandırıp karıştırın. Ayrı bir kapta yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Birinci yufkayı açın ve yoğurtlu harç ile ıslatın. Sonra üzerine bir yufka daha serip bir daha ıslatın ve patatesli harcı yayın. Sonra üzerine kalan 2 yufkayı da ıslatın ve patatesli harcın üzerine serin. Kenarlarını kapatın ve dürüm yapar gibi sarın. Rulo yaptığınız içi harç dolu yufkayı fırın tepsisine alın ve bir ucunu alıp içeri doğru kıvırın. 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

  1. Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sigara Böreği


Malzemeler;

  1. 2 adet yufka
  2. 10 adet kurutulmuş domates
  3. 1 su bardağı beyaz veya kaşar peyniri
  4. 1 adet taze soğan
  5. Sıvı yağ
  6. Baharatlar

Yapımı: Taze soğanları ve kurutulmuş domatesleri doğrayın ve peynir, baharatlar ile karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 eşit üçgen parça halinde kesin. Hazırladığınız harcı yufkalara koyun ve sarın. Sardığınız sigara böreklerini kızmış yağda kızartın.

  1. Tavuklu Kaşar Peynirli Tavada Lavaş Böreği


Malzemeler;

  1. Akşam yemeğinden kalan tavuklar veya küçük parçalar halinde hafif sotelediğiniz tavuklar
  2. 2 adet lavaş
  3. Yarım su bardağı kaşar peyniri
  4. 1 adet kırmızı biber
  5. Baharatlar
  6. Sıvı yağ

Yapımı: Lavaşların bir yarısına tavukları, baharatları, peyniri ve doğradığınız biberleri yayın ve lavaşın diğer yarısını yarım ay olacak şekilde üstüne kapatın. Önceden yağladığınız ve ısıttığınız tavaya 2 adet yarım ay şeklinde olan lavaşı yan yana koyun ve arkalı önlü kızartın.

  1. Sebzeli ve Susamlı Kolay Börek


Malzemeler;

  1. Akşam yemeğinden kalma sebze yemeği
  2. 6 adet yufka
  3. Susam
  4. 2 adet yumurta
  5. Yarım su bardağı süt
  6. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  7. Yoğurt
  8. Dereotu veya herhangi bir yeşillik

Yapımı: 1 yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın. ve yufkaları ıslatın. 2'li 2’li olacak şekilde yufkaları birbirleri üstüne açın toplam 3 adet börek olacak. Akşamdan kalan sebze yemeğinin susuz kısımlarını yufkalara yayın ve yufkaların yanlarını kıvırıp sarın. Kalan diğer yumurtayı çırpıp yufkaların üstüne sürün ve susam serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzerleri kızarana kadar pişirin. Yoğurt ile doğradığınız dere otlarını karıştırın ve oda sıcaklığında beklettiğiniz böreklerin üzerlerine döküp servis edin.

  1. Ispanaklı Cevizli Milföy Börek


Malzemeler;

  1. Yarım su bardağı parçalanmış ceviz
  2. 2 adet milföy yaprağı
  3. 1 demet ıspanak
  4. Yarım soğan
  5. Zeytinyağı
  6. Yumurta sarısı

Yapımı: Zeytinyağını tavaya alıp önce soğanı ardından ıspanakları ekleyip kavurun. Sonra üzerlerine cevizi koyun. Milföy yapraklarını 4 parçaya bölüp her parçaya ıspanaklı harçtan koyup bohça gibi kapatın. Bohçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

  1. Evdeki Malzemeler İle Pratik Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet yufka
  2. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
  3. 1 paket salam
  4. 1 adet domates
  5. 1 adet kırmızı veya yeşil biber
  6. 1 adet yumurta
  7. Galeta unu
  8. Baharatlar
  9. Sıvı yağ

Yapımı: Salamları, domatesi ve biberi küçük parçalar halinde doğrayıp biraz soteleyin sonra üzerine baharatlar ve peyniri ekleyin. Yufkayı 8 eşit üçgen parçaya kesin. Harcı yufkalara koyup sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp. kızgın yağda kızartın.

  1. Tereyağlı, Kremalı ve Kekikli Börek


Malzemeler;

  1. 2 adet yufka
  2. 100 gr tereyağı
  3. 1 paket krema
  4. 7-8 dal taze kekik

Yapımı: Tereyağını eritin biraz soğuduktan sonra üzerine kremayı ekleyin. İlk yufkayı açın kremalı harç ile ıslatın üzerine taze kekik yapraklarını serpin. İkinci yufkayı da üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın. Dilediğiniz büyüklüğe göre yufkaları eşit üçgen parçalara bölün ve sarın. Sardığınız börekleri ister fırında ister tavada kızartarak servis edin.

  1. Söğüş Sebzeli ve Peynirli Krep Börek


Malzemeler;

  1. 4 yumurta
  2. 2 su bardağı un
  3. ¾ su bardağı sıvı yağ
  4. 1,5 su bardağı süt
  5. 1 su bardağı beyaz peynir
  6. 1 biber
  7. 1 domates
  8. 1 soğan
  9. Sıvı yağ

Yapımı: Krep için un, süt, sıvı yağ, ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Biraz yağladığınız tavaya harçtan döküp arkalı önlü pişirin. Sebzeleri söğüşlük doğrayın ve peynirle beraber hazırladığınız krepleri ister dürüm gibi sarın ister 4’e katlayın. Krepleri yan yana dizip üzerlerini yağlayın ve biraz kızarana kadar 180 derece fırında pişirin.

  1. Yumurtalı Ispanaklı Kolay Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet yufka
  2. 1 bağ ıspanak
  3. 2 yumurta
  4. Yarım soğan
  5. Tereyağı
  6. Baharatlar

Yapımı: Tereyağında önce yemeklik doğradığınız soğanları ardından ıspanakları kavurun ve üzerine yumurtaları kırın ve pişirin sonra baharatları ekleyin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve her parçaya hazırladığınız harçtan koyup sarın. Sardığınız böreklerin üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve ister fırında ister tavada kızartın.

  1. Fırında Tost Gibi Kaşarlı Mantarlı Börek


Malzemeler;

  1. 8 adet tost ekmeği
  2. 200 gr mantar
  3. 200 gram kaşar peyniri
  4. Tereyağı
  5. Baharatlar

Yapımı: Tost ekmeklerinin bir yüzlerine erimiş tereyağı sürün. Mantarları suyunu salıp çekene kadar kavurun ve baharatlayın. 4 tost ekmeğini yan yana fırın tepsisine koyun üzerlerine mantar ve kaşarı ekleyip diğer 4 tost ekmeği ile kapatın. Tost ekmeklerinin iç tarafta kalan kenar kısımlarını kesin ve birbirlerine iyice yaklaştırıp orta kısmı bastırın. Tereyağlı kısımları dışta kalacak şekilde tost ekmeklerini 180 derece fırında üstleri kızaracak şekilde kontrollü olarak kızartın.

  1. Patatesli Mısırlı ve Biberli Muffin Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet patates
  2. 125 gr konserve mısır
  3. 3-4 adet kapya biber
  4. 2 su bardağı un
  5. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  6. 2 su bardağı süt
  7. 2 yumurta

Yapımı: Patatesi haşlayın ve haşlandıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın ve biraz soteleyin sonra mısır ve patatesler ile birlikte karıştırın ve baharatlayın. Hamuru için un, kabartma tozu ve mısırlı harcı karıştırın ve ortada bir boşluk bırakın. Yumurta ve sütü başka bir yerde çırptıktan sonra bu boşluğa ekleyin ve iyice karıştırın. Her bölmesini yağladığınız muffin tepsisine harcı eşit olarak paylaştırın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

  1. Kaşar Peynirli ve Bademli Muska Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet yufka
  2. 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  3. 2 avuç kadar kırılmış badem
  4. Baharatlar
  5. 1 yumurta
  6. 1 çay bardağı süt
  7. Sıvı yağ

Yapımı: Yufkayı açın ve şeritler halinde kesin orta kısımda kalan uzun olanları tekrar ikiye kesin. Yumurta, sütü ve baharatları karıştırın ve her şeride sürün. Peynir ve bademleri eşit şekilde her şeridin başına koyun ve bir sağ bir sol olacak şekilde muska şeklini alacak biçimde sarın. Ucuna tekrar yumurta süt karışımından sürün ki açılmasın. Muska börekleri yağda renk alana kadar kızartın.

  1. Etli/tavuklu ve Peynirli Milföy Börek


Malzemeler;

  1. 4 adet milföy yaprağı
  2. Akşam yemeğinden kalma veya yeni 200 gram et veya tavuk
  3. 4 adet yeşil veya kırmızı biber
  4. 200 gram kaşar peyniri
  5. 1 adet soğan
  6. 1 yumurta sarısı
  7. Susam
  8. Sıvı yağ

Yapımı: Önce kızmış yağda yemeklik doğranan soğanları ve tavuk/etleri kızartın. Ardından yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyin. Milföy yapraklarını 2 eşit parçaya bölün 1 parçanın üzerine tavuklu harç ve peyniri koyun, diğer yarısını üstüne serin ve kenarlarını iyice kapatın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin ardından 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 15-20 dakika kızartın.

  1. Pırasalı Havuçlu Kolay Börek


Malzemeler;

  1. 2 adet pırasa
  2. 1 adet havuç
  3. 2 adet yufka
  4. 1 yumurta
  5. 1 çay bardağı süt
  6. Zeytinyağı
  7. 1 yumurta sarısı
  8. Çörek otu

Yapımı: Pırasaları ve havuçları ince halkalar şeklinde doğrayın. Önce havuçları zeytinyağında kavurun havuçlar biraz yumuşayınca ardından pırasaları ekleyin. Yumurta ve sütü karıştırın ve yufkaları ıslatın. Islattığınız yufkalara pırasalı harçtan koyup dürüm gibi sarın ve uçlarını içe doğru kıvırarak yuvarlak bir görünüm verin. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

  1. Cevizli ve Tahinli Tatlı Börek


Malzemeler;

  1. 1 adet yufka
  2. 1 su bardağı ceviz
  3. Yarım su bardağı tahin
  4. 1 yumurta sarısı
  5. Esmer veya şeker

Yapımı: Yufkayı açın ortasına cevizleri kırarak koyun ve üzerine tahini dökün. Yufkayı dürüm gibi sarın ve eşit parçalara bölün. Her parçanın üzerine yumurta sarısı sürün ve ardından şekeri serpin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  1. Tosunum Börek


Malzemeler:

  1. 200 ml maden suyu
  2. 1 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 adet yumurta
  4. 1 çay bardağı zeytinyağı
  5. 200 gr tereyağı ya da margarin
  6. Aldığı kadar un
  7. Tuz

İçi için:

  1. 1 su bardağı mercimek
  2. 1 adet soğan

Üzeri için:

Haşhaş

Yapılışı: Bütün malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Elde edilen hamur buzdolabında dinlendirilir. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça kendi içinde 4 parçaya bölünür. İçi için mercimek haşlanır. Sıvıyağında soğan yemeklik doğranarak kavrulur. Mercimek eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Hamurların içerisine harç koyulur. Az yağlı haşhaş sürülür ve fırında pişirilir. Sıcakken servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Sahurda ne yenir?
  2. Sahur için kahvaltılık tarifler
  3. Pratik sahur tarifleri
  4. Sahur için yumurtalı tarifler
  5. Sahurda ne yememeliyiz?
  6. İftar tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?