Rezene Kavrulur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Rezene tohumu hafifçe kavrularak aroması artırılabilir, ancak fazla kavrulursa acılaşır. Yaprak ve kökü genellikle kavrulmaz, daha çok haşlama, fırınlama veya taze olarak kullanılır. En yaygın kullanım alanı, kavrulmuş rezene tohumundan yapılan çay ve baharat karışımlarıdır.

Rezene tohumu kısa süre kavrulabilir ve böylece aroması güçlenir. Ancak yaprak ve kök kısmı kavurmaya uygun değildir. Kavrulmuş rezene tohumu genellikle çay ve yemeklerde baharat olarak kullanılır.

Rezene tohumu kavrulur

Baharat olarak kullanılan rezene tohumu, kısa süre kavrulduğunda aromasını artırır.

Hafif kavurmak yeterli

Fazla kavrulursa acı bir tat verebilir, bu yüzden kısık ateşte 1–2 dakika yeterlidir.

Yemeklerde kullanım

Kavrulmuş rezene tohumu özellikle et yemeklerinde, ekmeklerde ve çaylarda lezzet artırıcıdır.

Rezene yaprağı kavrulmaz

Taze yaprakları daha çok salata, çorba ve balık yemeklerinde çiğ veya pişirilerek kullanılır.

Rezene kökü kavrulmaz

Genellikle haşlama, fırınlama veya soteleme yöntemiyle tüketilir, kavrulmaya uygun değildir.

Şunlara da göz atın:

  1. Rezene Nasıl Yenir?
  2. Dereotu ve Rezene Arasındaki Farklar Nelerdir?
  3. Taze Rezene Salatası Nasıl Yapılır?
  4. Kuru Rezene Bozulur Mu?
  5. Rezene En Çok Neye Yakışır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Ispanak Yemeği Ağızda Neden Değişik Tat Bırakır?
Ispanağa Neden Şeker Konur?
Ispanak Haşlamadan Nasıl Pişirilir?
Türkiye'de 1 Michelin Yıldızlı Olan Restoranlar Hangileri? İşte Liste ve Adresleri
Ispanak Haşlanmadan Kavrulur Mu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoran Vino Locale Nerede ve Neden 2 Yıldız Aldı?