Rezene, Akdeniz mutfaklarının vazgeçilmez aromatik sebzelerinden biridir. Hem sıcak hem soğuk yemeklerde kullanılabilir ve yemeğe ferah bir tat katar. Sağlığa faydalarıyla da sofralarda yerini hak eden özel bir lezzettir.
İnce doğranmış rezene, portakal dilimleri, zeytinyağı ve limon suyu ile ferah bir salata.
Patates ve soğanla pişirilip blenderdan geçirilen, kremamsı dokuda rezene çorbası.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve parmesan peyniriyle fırında karamelize edilmiş rezene dilimleri.
Somon veya levrekle birlikte rezene, domates ve beyaz şarapla pişirilmiş Akdeniz tarzı güveç.
İnce dilimlenmiş rezenenin limonlu-sirke sosuyla hızlı turşu hâline getirilmesi.
Haşlanmış nohut, rezene ve havuçla yapılan hafif zeytinyağlı yemek.
Tavuk göğsü, rezene, sarımsak ve krema ile pratik bir sote.
Rezene, krema, sarımsak ve limonla hazırlanan aromatik sos.
Haşlanmış rezene dilimlerinin beşamel sos ve kaşar peyniriyle fırında pişirilmesi.
Rezene tohumlarıyla hazırlanan sindirime yardımcı, şifalı bitki çayı.
Şunlara da göz atın:
Taze Rezene Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?
Rezene ve Anason Arasındaki Fark Nedir?