Ravioli, kızartıldığında dışı çıtır içi yumuşak bir lezzet kazanır. Dondurulmuş veya taze raviolilerle yapılabilir, her ikisi de güzel sonuç verir. Çoğu kişi bu atıştırmalığı aperatif olarak veya ana yemeğin yanında tercih eder.
Raviolileri haşlamadan veya önceden biraz haşlayıp kuruttuktan sonra kızartabilirsiniz. Bazı tariflerde ravioliler direk dondurulmuş olarak kızartılır.
Daha çıtır bir sonuç için raviolileri un, yumurta ve galeta unu ile paneleyebilirsiniz. Bu, tıpkı kroket gibi dışının çıtır olmasını sağlar.
Sıvı yağda (ayçiçek yağı veya zeytinyağı karışımı olabilir) altın rengi olana kadar kızartılır, sonra kağıt havlu ile fazla yağ alınır.
Genellikle marinara sosu veya peynir sosuyla servis edilir.
Şunlara da göz atın: