Portakallı Ördek Nereye Aittir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Portakallı ördek, Fransız mutfağına ait klasik bir yemektir. Ördek, portakal sosuyla tatlı-ekşi şekilde hazırlanır ve genellikle fırında pişirilir. 17. yüzyıldan itibaren Fransız saray mutfağında popüler olmuştur.

Portakallı ördek, Fransız mutfağına aittir. Ördek, portakal sosuyla tatlı-ekşi bir şekilde hazırlanır. Genellikle fırında pişirilir ve özel günlerde sunulur.

Portakallı ördek (Canard à l’orange), klasik Fransız mutfağına ait çok ünlü bir yemektir.

  1. Kökeni Fransa, özellikle de Paris mutfağıdır.
  2. 17.yüzy��ldan itibaren Fransız saray mutfağında popülerleşmiştir.
  3. Fransız mutfağının tatlı-ekşi soslarla eti buluşturan tipik örneklerinden biridir.

  1. Ördek, genellikle fırında pişirilir; sosu ise portakal suyu, portakal kabuğu, ördek suyu (fond) ile hazırlanır.
  2. Yani “portakallı ördek” dendiğinde akla Fransız gastronomisinin klasiklerinden biri gelir.

Şunlara da göz atın:

  1. Ördek Yumurtası Vs. Tavuk Yumurtası: Farkı Nedir?
  2. Ördek Eti Nasıl Pişirilir?
  3. Ördek Eti Yenir Mi?
  4. Ördek Yumurtası Yenir Mi?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem