Portakal Kabuğu Tozu Nasıl Yapılır?
Portakal kabuğu tozu nedir, nasıl yapılır? Portakal kabuğu tozu nasıl saklanır ve nerelerde kullanılır? İşte, evde adım adım portakal kabuğu tozu yapımı ve kullanımı:

Portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Sade bir şekilde tüketilen portakal, aynı zamanda tatlı, kek, kurabiye gibi birçok farklı tarifte de kullanılır. Bu meyvenin kabukları çöpe atmak yerine farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Portakal kabuklarını kurutup toz haline getirerek tariflerinizi lezzetlendirebilirsiniz. 

Portakal Kabuğu Tozu Nasıl Yapılır?

  1. Portakalları bol suyla yıkayın ve kabuklarını güzelce temizleyin.
  2. İstediğiniz kadar portakalın kabuğunu soyun. İç kısımlarındaki beyaz kısımları mümkün olduğunda temizleyin.
  3. Eğer eviniz güneş alıyorsa, boş bir alana temiz bir örtü serin ve güneş gören ortamda kurutun. Ancak bu yöntem, kış aylarında uzun sürdüğü için genellikle tercih edilmez.
  4. Bunun yerine portakal kabuklarını dikkatli bir şekilde kalorifer peteği veya sobanın üstünde kurutabilirsiniz.
  5. Eğer farklı bir yöntem arıyorsanız, portakal kabuklarını düşük sıcaklıkta fırın tepsisine dizerek kurutabilirsiniz. Genellikle 50 derecede 4-5 saat kurutmak yeterlidir.
  6. Portakal kabukları nemini tamamen yitirip kuruduğunda, elinizle küçük parçalara ayırın.
  7. Portakal kabuklarını mutfak robotundan geçirerek ince toz haline gelene kadar çektirin.
  8. Tamamen toz haline gelen kabukları, elek yardımıyla eleyin. 

Portakal Kabuğu Tozu Nasıl Saklanır?

Portakal kabuğu tozunu buzdolabı poşetlerini koyup havasını aldıktan sonra ağzını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin. Dilerseniz, cam kavanozlara aktarıp kapağını kapatarak da serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz. Kavanozun üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırarak, son kullanma tarihini belirleyebilirsiniz.

Bozulup bozulmadığını anlamak için tozun tadına bakabilir, keskin ve kötü kokular gelmeye başladığı zaman ise kullanmayı bırakabilirsiniz.

Portakal Kabuğu Tozu Nasıl Kullanılır?

  1. Portakal kabuğu tozunu, uygun ölçülerde kurabiye, kek gibi hamur işi tariflerinize ekleyebilirsiniz.
  2. Portakal kabuğu tozunu, bitki çaylarına ekleyerek aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız tozu detoks ve smoothie gibi içeceklerin içerisine de ilave edebilirsiniz.
  4. Ayrıca mum, oda kokusu gibi şeylere ekleyerek doğal bir koku elde edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Portakallı tatlı tarifleri
  2. Portakal nasıl kurutulur?
  3. Portakal hangi mevsimde yetişir?
  4. Portakal kabuğuyla ne yapılır?
  5. Portakal çeşitleri ve özellikleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat
Patatesi Fırında Pişirmek Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?
Solucan Yenir Mi?
Yaz Aylarında Kurdeşeni Hafifletecek 8 Yöntem
Bektaşi Üzümünün Faydaları Nelerdir?
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran