Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra taş gibi mi oluyor? Yumuşacık, pamuk gibi poğaçalar yapmanın 5 altın püf noktası bulunuyor. Peki; poğaçanın sert olmaması için ne yapmalı? İşte o yöntemler!
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Mis gibi kokan, içi yumuşacık bir poğaça, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ancak bazen büyük bir hevesle yoğrulan hamurlar, fırından sert ve kuru çıkabilir. Bu can sıkıcı durumun önüne geçmek ise birkaç basit ama etkili yöntemle mümkündür. Peki; poğaçanın sert olmaması için ne yapmalı? İşte cevabı.

poğaça

Yoğurt veya süt kullanın

Hamura yoğurt veya süt eklemek, poğaçanın yumuşak olmasını sağlar. Sadece suyla yapılan hamurlar genellikle daha sert olur.

Oda sıcaklığında malzeme kullanın

Malzemelerin (özellikle yumurta, yoğurt, tereyağı/margarin) oda sıcaklığında olması, hamurun daha iyi yoğrulmasını ve kabarmasını sağlar.

Hamuru fazla yoğurma ve dinlendirin

Hamuru çok fazla yoğurmak glutenin sertleşmesine neden olabilir. Hamuru yoğurduktan sonra en az 20-30 dakika dinlendirmek yumuşaklık verir.

Kabartıcıları doğru kullanın

Kabartma tozu veya maya kullanıyorsanız, miktarına dikkat edin. Fazlası ya da azı poğaçayı sertleştirebilir. Ayrıca hamurun iyice kabarmasına izin vermek önemli.

Fırında fazla tutmayın

Poğaçayı fırında fazla pişirmek kurumasına neden olur. Altı üstü hafif kızardığında fırından alın. Fırından çıktıktan sonra üstünü bir bezle örtmek de yumuşak kalmasına yardımcı olur.

Ek ipucu: Hamura az miktarda sirke ya da limon suyu eklemek de kıyır kıyır ama yumuşak poğaçalar elde etmeye yardımcı olabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
  2. Poğaça En Güzel Hangi Ayarda Pişer?
  3. Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?
  4. Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  5. Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Etinin Bozulmaması İçin Ne Yapmalı?
Kurban Etinin Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Kurban Etini Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı?
Antrikot Terbiyesi Nasıl Olur?
Koyun Etinin En İyi ve En Değerli Yeri Neresidir?
Boğa Etinin En İyi Yerleri Neresidir?