Pişi Kaç Dakika Mayalanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişi hamuru genellikle oda sıcaklığında 30–45 dakika mayalanır. Hamur iki katına çıktığında pişirmeye hazır demektir. Parmağınızla bastığınızda iz kalıyor ama hamur geri dönüyorsa yeterince mayalanmıştır.

Hamur, sıcak ortamlarda 20–30 dakikada da mayalanabilir. Soğuk ortamda ise mayalanma süresi 1–2 saate kadar uzayabilir. Mayalanan hamur, kabarıp yumuşak bir doku kazandığında pişirilmeye uygundur.

Oda sıcaklığında

Yaklaşık 30–45 dakika mayalanması yeterlidir. Hamur hacmi yaklaşık iki katına çıkana kadar beklenir.

Sıcak ortamda

20–30 dakika içinde de mayalanabilir.

Soğuk ortamda veya buzdolabında

1–2 saat veya bazen daha uzun sürebilir, bu yavaş mayalanma lezzeti artırır.

İpucu: Hamurun üzerine parmağınızı hafifçe bastırdığınızda iz kalıyorsa ama hamur geri dönüyorsa mayalanmış demektir.

Şunlara da göz atın:

  1. Mayalı Pişi Neden Kabarmaz?
  2. Pişi Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
  3. Pişi Neden Lastik Gibi Olur?
  4. Mayasız Pişi Hamuru Bir Gece Önceden Yapılır Mı?
  5. Pişi Hamuruna Yumurta Konulur Mu?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak