Pideli Köftenin Salça Sosu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pideli köftenin salça sosu, yağda sarımsak kavrulduktan sonra domates ve biber salçasının eklenmesiyle başlar. Üzerine su ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte kaynatılır. Sos kıvam alıp lezzeti oturduğunda pideli köftenin üzerine dökülmeye hazır hale gelir.

Salça sosu, köftenin üzerine döküldüğünde yemeğe zengin bir renk ve tat katar. Kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmalı, akışkan ama yoğun olmalıdır. Taze çekilmiş karabiber veya pul biberle son dokunuş yaparak sosu tamamlayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak