Peynirli Gül Böreği Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Peynirli gül böreği yaparken yufkayı ince ama dayanıklı seçin ve her katmanı yağlayarak katlayın. İç harcı dengeli hazırlayın; peynirin tuzunu ve nemini kontrol edin, isteğe göre maydanoz veya dereotu ekleyin. Börekleri gül formunda sarıp fırında altın rengi alana kadar pişirin, piştikten sonra hemen kapatmayın ki çıtırlığını korusun.

Böreğin yufkalarını düzgün kesin ve rulo yaparken çok sıkı sarmayın, böylece gül şekli güzel oluşur. Pişirmeden önce böreklerin üzerine yumurta sarısı veya süt sürün, böylece parlak ve altın renginde olurlar. Fırından çıkardıktan sonra börekleri hemen kapalı bir kapta bekletmeyin, aksi halde çıtırlığını kaybeder.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?