Pepeçura Yaparken Bilmeniz Gereken 4 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Pepeçura, özellikle Trabzon ve Rize yöresinde yapılan, üzümün bol olduğu sonbahar aylarında hazırlanan geleneksel bir Karadeniz tatlısıdır. Gelin, pepeçuranın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Ana malzemesi kara üzüm olan pepeçura, Karadeniz mutfağından yayılan bir tatlıdır. Özellikle bağ bozumu zamanı yapılan bu tatlı, üzüm suyunun kaynatılması ve mısır unu eklenmesiyle hazırlanır. Muhallebi kıvamındadır. Rengi ise içinde kullanılan malzemelere göre kırmızı veya mor rengini alabilir. Şeker kullanımı tamamen isteğe bağlıdır. 

Giresun yemekleri, Trabzon yemekleri ve Bolu yemeklerine göz atın.

Pepeçura Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?