Patlıcan Kuruturken Kararmaması İçin Ne Yapmalıyım?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcanları dilimledikten sonra tuzlu su veya limonlu suda bekletmek kararmayı önler. Kurulayıp üst üste koymadan, hava alacak şekilde dizmek gerekir. Güneşte veya fırında kuruturken hafifçe haşlamak ve hava akımı sağlamak renk korunmasına yardımcı olur.

Patlıcan dilimlerini hemen kullanmayacaksan suya batırmak kararmayı geciktirir. Kurutma sırasında dilimleri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak yerine gölge ve havadar bir ortam tercih edebilirsin. Limon suyu veya sirke eklemek, patlıcanın rengini canlı tutar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

10 Aralık Masterchef All Star 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Ballı Börek Yapmak İçin 5 Püf Noktası
1 Su Bardağı Mercimek Çorbasına Ne Kadar Su Konur?
Sigara Böreğinin Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?