Palamut Balığı Tuzlaması Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Palamut balıkları temizlenip içleri çıkarıldıktan sonra bol tuzla kaplanır. Tuzlanan balıklar 1-2 gün serin bir yerde bekletilir. Daha sonra fazla tuzu temizlenip dilimlenerek servis yapılır.

Balıkların hem içi hem dışı tuzla ovulur. Tuzlama süresi balığın büyüklüğüne göre ayarlanır. Servis öncesi tuzdan arındırılarak sunulur.

Malzemeler

  1. 2-3 adet orta boy palamut balığı (temizlenmiş, içi ve kafası çıkarılmış)
  2. Deniz tuzu (balıkların büyüklüğüne göre, bol olacak şekilde)
  3. Opsiyonel: Karabiber, defne yaprağı, limon dilimleri

Balıkları Hazırlayın

Palamutları temizleyip yıkayın. İçini iyice boşaltın ve kan kalmamasına dikkat edin. Gerekirse balıkları iri parçalara da bölebilirsiniz.

Tuzlama

Geniş bir kabın tabanına tuz serpin. Balıkları tuzun üzerine yerleştirin. Her balığın içini ve dışını bolca tuzlayın. Eğer isterseniz, defne yaprağı veya karabiber serpebilirsiniz.

Bekletme

Tuzladığınız balıkları bir kaba dizin ve üzerini tuzla kapatın. Kabı kapalı ve serin bir yerde 1-2 gün bekletin (soğuk hava veya buzdolabı ideal). Balığın tuzlanma süresi balığın büyüklüğüne göre değişir; orta boy palamut için genellikle 24-48 saat yeterli olur.

Servise Hazırlık

Tuzlanan balıkları çıkarın ve üzerindeki fazla tuzu temizleyin. İsteğe göre ince dilimleyip, zeytinyağı ve limonla servis yapabilirsiniz.

İpucu

Tuzlama süresi uzun olursa balık çok tuzlu olabilir, kısa olursa yeterince olgunlaşmaz. Tuzlu balığı uzun süre saklamak isterseniz, iyice kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Palamut Fırında Mı Yoksa Tavada Mı Güzel Olur?
  2. Palamut Balığının Sosuna Ne Konur?
  3. Palamut En Güzel Ne Şekilde Pişirilir?
  4. Palamut Balığına Hangi Baharatlar Yakışır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?