Ördek eti yıkanması önerilmeyen bir ettir, çünkü su sıçraması bakterileri yayabilir. Temizlemek için kağıt havlu ile silmek yeterlidir. İyi pişirildiğinde et tamamen güvenli hale gelir.
Çiğ ördek etini yıkamak çoğu zaman önerilmez, çünkü su sıçramaları mutfakta bakterilerin yayılmasına neden olabilir.
Özellikle Salmonella gibi zararlı bakteriler, yıkama sırasında lavabonun etrafına yayılabilir ve çapraz bulaşmaya yol açabilir.
Eti temizlemek için sadece kağıt havlu ile üzerindeki fazla kan ve kirleri silmek yeterlidir.
Ördek eti iyi pişirildiğinde bakteriler ölür, bu yüzden yıkama çoğu zaman gereksizdir.
Eğer ette tüy, kir veya yabancı bir madde varsa, hafif akan su altında hızlıca durulayıp hemen kurulanabilir.
Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç
Şunlara da göz atın: