Nohut Yemeğinin Kıvamlı Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nohut yemeğinin kıvamlı olmasını sağlamak için öncelikle nohutları en az 8 saat, tercihen bir gece suda bekletmek gerekir; bu, nohutların yumuşamasını ve dağılmamasını sağlar. Pişirme sırasında su miktarını dengeli tutmak, ne çok fazla ne de çok az kullanmak yemeğin kıvamını belirler. Nohutları orta ateşte yavaşça pişirip arada bir kontrol ederek bir kısmını ezmek, doğal nişastanın yemeği koyulaştırmasını sağlar. Son olarak, yağ ve baharatları pişmenin ortasına doğru eklemek sosun sulanmasını önler ve nohut yemeği hem yumuşak hem de kıvamlı olur.

Nohut yemeğinin kıvamlı olmasını sağlamak için önce nohutları bir gece önceden suda bekletmek gerekir; bu, pişerken daha çabuk yumuşamalarını sağlar. Pişirme suyunu kontrollü kullanmak, yemeğin ne çok sulu ne de çok koyu olmasını sağlar. Nohutlardan bir kısmını ezip suyla karıştırmak, yemeğin doğal olarak yoğunlaşmasına yardımcı olur. Baharat ve salçayı pişmenin sonuna doğru eklemek, yemeğin lezzetini artırırken kıvamını da korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı