Nişasta Yoksa Sütlaç Nasıl Koyulaşır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nişasta olmadan sütlaç, pirinçteki doğal nişasta sayesinde pişerken koyulaşır. Sütü uzun süre kaynatmak da suyunu buharlaştırarak kıvamı yoğunlaştırır. Ayrıca yumurta sarısı eklemek sütlaca doğal bir kremamsı kıvam kazandırır.

Pirinç tanelerini iyice ezerek pişirmek sütlacın daha yoğun olmasını sağlar. Süt ve şeker karışımını sürekli karıştırarak kaynatmak topaklanmayı önler ve kıvam verir. Sütü kaynatırken kısık ateşte sabırlı olmak, sütlacın kremamsı bir dokuda olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?