Neden Fritözde Mısır Patlatmayı Denememelisiniz?
Hava fritözleri, popülaritesi yalnızca artan ve birçok mutfakta temiz bir aksesuardan bir standarda hızla yükselen, inanılmaz derecede kullanışlı bir mutfak aletidir. Birçok tarif hava fritözünde hazırlanabilir ama neden fritözde mısır patlatmamalısınız anlattık. İşte, neden hava fritözünde mısır patlatmayı denememelisiniz:

Hava fritözleri, popülaritesi yalnızca artan ve birçok mutfakta temiz bir aksesuardan bir standarda hızla yükselen, inanılmaz derecede kullanışlı bir mutfak aletidir. Adına rağmen, cihaz hiçbir şeyi kızartmaz, ancak hızlı bir şekilde dağıtılan sıcak hava ile yiyecekleri hızlı bir şekilde pişirir.

Bu, kızartma yoluyla doku elde etmek için gereken yağ olmadan ultra çıtır yiyeceklerle sonuçlanır. Hava fritözleri, özellikle et, patates vb. gibi daha büyük veya pişmesi daha zor yiyecekler için genellikle pişirme sürelerini kısaltır. Aynı zamanda, sıcak yaz günlerinde hem enerji açısından daha verimli hem de daha serin olduğu için, fırınınızı kullanmadan yemek pişirmenin uygun bir yoludur. Çoğu insan hava fritözlerini ve sundukları rahatlığı sever. Bu nedenle, fritözünüzde patlamış mısır patlatarak şansınızı denemek isteyebilirsiniz. Ancak, bunu yapmamak için birkaç neden var.

Yangın Tehlikesi Olabilir

Mikrodalgada pişirilebilir poşetler, tek kullanımlık set üstü patlamış mısır, patlamış mısır üreticileri ve bir tencerede normal set üstü patlamış mısır dahil olmak üzere patlamış mısır patlatmanın birçok yolu vardır. Ancak fritözün bir seçenek olmadığı söylemek gerekir. Birincisi, patlamış mısırın patlama aşamasına gelmesi için çok yüksek ısıya ihtiyacı var ki bunu hava fritözünüzde kolayca elde edemezsiniz.

Bir torba patlamış mısır veya çiğ çekirdek patlatırken, patlamaya başlayana kadar sıcak tavada veya torbada hareketsiz kaldıklarını fark edeceksiniz. Bir hava fritözünde, konveksiyon fanı çekirdekleri haznenin her yerine üfleyecektir. Bu sadece patlamış mısırınızın pişmemesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda fanlara, havalandırmalara ve en kötü senaryoda ısıtma elemanlarına yerleşecekleri anlamına da gelir. En iyi ihtimalle bu, hava fritözünüzü işe yaramaz hale getirecektir, ancak ciddi bir yangın tehlikesi de oluşturabilir. Hava fritözlerinin aslında konveksiyonlu fırınlar olduğunu unutmayın. Fritözde patlamış mısır pişirmeye çalışmak, fırında pişirmeye eşdeğerdir. En iyi ve en güvenli sonuçlar için tereyağlı atıştırmalık hazırlamanın denenmiş ve gerçek yöntemlerine bağlı kalın.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlamış mısır nasıl taze tutulur?
  2. Patlamış mısır sağlıklı mı?
  3. Patlamış mısır kilo aldırır mı?
  4. Mısır nasıl hasat edilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan