Midye Pilaki Yapmanın 7 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Midye pilaki yaparken midyeleri iyice temizleyip taze olanları seçmek lezzetin temelidir. Soğan, sarımsak ve sebzeleri hafifçe kavurup baharat ve zeytinyağıyla harmanlamak tadı dengeler. Piştikten sonra birkaç saat dinlendirmek ise aromaların oturmasını sağlar.

Midyeleri iyice temizleyip taze olanları kullanmak pilakinin lezzeti için önemlidir. Soğan, sarımsak ve sebzeleri hafifçe kavurup zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırmak gerekir. Piştikten sonra bir süre dinlendirmek aromaların oturmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak