Midye Nasıl Temizlenir?
Midye yemesi oldukça keyifli bir mahsül türüdür. Farklı tarifler içersinde Türk ve Dünya mutfaklarında kullanılır. Temizlemesi zor olabilir. Sizler için midye nasıl temizlenir anlattık. İşte, midye temizleme yöntemleri:

Taze midyeler, dolma, kızartma, soslu ya da makarna ile oldukça lezzetlidir. Evde hazırlamak oldukça kolaydır ancak iyi temizlenmesi gerekir. Midyelerin pişirilirken ve hazırlanırken sağlıklı ve lezzetli olmaları için, midyelerin kabuklarından çıkan sakalların yanı sıra deniz suyunun kirini ve kumunu da temizlemeleri gerekir. Sizler için anlattık. İşte, midye nasıl temizlenir:

1.Adım: Midyelerin Sıralanması ve Saklanması

  1. Satın aldığınız midyeleri inceleyin. Midyeleri satın aldığınız ambalaj içerisinden çıkarın. Bir kase içerisine alın. Buz ve su ekleyerek kasede bekletin.
  2. Midyeleri kontrol edin. Kırık, parçalanmış veya açık midyeleri atın. Her midyeye ayrı ayrı bakın. Üzerinde büyük çatlaklar olan veya ezilmiş ve buruşmuş midyeler atılmalıdır.
  3. Taze midyeleri kullanmaya hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
  4. Taze midyeleri satın aldıktan sonra 1-2 gün içinde kullanın. Bazen buzdolabında daha uzun süre bırakabilirsiniz, ancak 1 ila 2 gün güvenli bir penceredir.
  5. Midyelerinizi zamanında kullanamayacağınızı düşünüyorsanız ağzı kapatılabilir bir plastik poşete aktarıp dondurucuda 2 ila 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

2.Adım: Sakalının Çıkarılması

  1. Midyeleri tuzlu su banyosunda 15 dakika bekletin. 70 gram tuzu 720 ml soğuk su içerisine karıştırın. Midyeleri içerisine ekleyerek 15 dakika bekletin.
  2. Kevgir ile midyeyi karıştırın. Suyunu süzün.
  3. Midyeyi hafif açarak sakal kısmını çıkarın. Bütün midyeleri tek tek ayıklayın.
  4. Sakalınızı parmaklarınızla çıkarmakta zorlanıyorsanız, bir kağıt havluyla tutmayı veya bir bıçakla kazımayı deneyin.
  5. Tüm sakalı çıkaramazsan, sorun değil. Yenilebilirler ve yemeğinizle birlikte pişirilirlerse size zarar vermezler.

3.Adım: Kum ve Kalıntıların Temizlenmesi

  1. Kevgirdeki sakalları alınmış midyelerin üzerinden soğuk su akıtın. Tüm midyelerin sakallarını çıkardıktan sonra suyu açın ve temizlerken üzerlerine akmasına izin verin. Sıcak yerine soğuktan soğuğa su kullanın.
  2. Kabuklardan kum ve kiri çıkarmak için her midyeyi fırçalayın. Her midyeyi nazikçe silmek için sert bir fırça kullanın.
  3. Midye kabuğu dokunuş için pürüzsüz olmalıdır. Herhangi bir çarpma veya pürüzlü nokta hissederseniz, o bölgeyi biraz daha sert ovalayın.
  4. Başlangıçta gözden kaçırmış olabileceğiniz ölü veya hasarlı midyeleri atın. Hala hayatta ve iyi olduklarından emin olmak için midyeleri sürekli kontrol edin. Açık veya kötü bir şekilde çatlamış herhangi birine rastlarsanız, onları atın.
  5. Temizlenmiş midyeleri pişirmeden önce kurumaları için kağıt havlu üzerine alın. Her midyeyi temizledikten sonra, temiz bir kağıt havlu üzerine kenara koyun ve partinin geri kalanını temizlemeye devam ederken kurumasını bekleyin. Hepsi temizlendikten sonra hafifçe kurulayın ve pişirmeye devam edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kuşkonmaz nasıl temizlenir?
  2. Mantar nasıl temizlenir?
  3. Enginar nasıl temizlenir?
  4. Kırmızı biber nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?