Mevsimlik Kırma Yeşil Zeytin Yapmak İçin 5 İpucu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kırma yeşil zeytin yaparken taze ve sert zeytinleri seçmek, ezme işlemini çekirdeği çatlatmadan yapmak çok önemlidir. Acısını alması için birkaç gün boyunca suyunu düzenli olarak değiştirmek gerekir. Son aşamada doğru salamura ve isteğe göre eklenen baharatlarla zeytinler çok daha lezzetli hale gelir.

Zeytinleri kırmadan önce iyi yıkayıp temizlemek, hem lezzet hem hijyen açısından önemlidir. Salamura suyuna limon veya sarımsak eklemek zeytine ekstra aroma katacaktır. Zeytinleri kavanozda birkaç hafta dinlendirirseniz tadı daha dengeli ve lezzetli olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?