Mercimek Çorbasına En Çok Hangi Baharat Yakışır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası, farklı baharatlarla zenginleştirilir. Gelin, mercimek çorbası yaparken kullanabileceğiniz baharatlara birlikte göz atalım.

Mercimek çorbası, kuru mercimekten yapılan, Türk mutfağının en yaygın ve sevilen çorbalarından biridir. Genellikle kırmızı mercimekle hazırlanır; soğan, havuç, patates gibi sebzelerle kaynatılıp blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Mercimek çorbası, sade haliyle de lezzetlidir ama baharatlarla zenginleştirildiğinde çok daha aromatik olur.

Mercimek Çorbasına Hangi Baharatlar Yakışır?

  1. Kimyon: Mercimeğin hafif gaz yapıcı özelliğini azaltır. Çorbaya sıcak, topraksı ve hafif tütsülü bir aroma verir.
  2. Karabiber: Klasik bir lezzet tamamlayıcısıdır. Özellikle limonla birlikte çorbada tazelik sağlar.

  1. Kırmızı pul biber: Çorbanın üzerine tereyağında yakılarak döküldüğünde hem renk hem de hafif acılık katar. Anadolu’da en yaygın kullanılan çeşnilerden biridir.
  2. Nane (kuru nane): Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da mercimek çorbalarına çok yakışır. Yağda kavrularak çorbanın üzerine gezdirildiğinde ferah bir tat verir.
  3. Paprika (tatlı kırmızı biber): Hafif tatlımsı bir aroması vardır, çorbanın rengini güzelleştirir.


  1. Mercimek çorbası tarifleri
  2. Mercimek çorbasının yanına ne gider?
  3. Mercimek çorbasının tüyoları
  4. Mercimek çorbası çok sulu olursa ne olur?
  5. Mercimek çorbasının faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak