Mayalı Poğaça Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mayayı ılık süt ve şekerle aktive edin, ardından un ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın, sonra küçük parçalara ayırıp istediğiniz içle şekillendirin. Üzerine yumurta sürüp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Mayayı ılık süt ve şekerle aktive edip, un ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın, sonra şekil verin ve üzerini yumurta ile yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Mayayı aktive edin

Ilık süt veya suyun içine mayayı ve biraz şekeri koyun, köpürünceye kadar bekleyin.

Hamuru yoğurun

Mayalı karışımı, un, tuz, yumurta ve yağ ile birlikte yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. En az 10-15 dakika yoğurun.

Hamuru mayalanmaya bırakın

Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde iki katına çıkana kadar (yaklaşık 1 saat) bekletin.

Hamuru şekillendirin

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, içine peynir, patates gibi istediğiniz iç harcı koyup yuvarlayın veya klasik poğaça şekli verin.

Üzerini hazırlayın

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz biraz süt karıştırabilirsiniz.

Poğaçaları pişirin

Önceden 180-190 dereceye ısıttığınız fırında, poğaçalar altın sarısı olana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?
  2. Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  3. Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
  4. Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak