Mantı Hamuru Neden Kapanmaz?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mantı hamurunun kapanmamasının en yaygın nedeni, hamurun yeterince yoğrulmaması ve elastikiyet kazanamamasıdır. Ayrıca hamurun çok kuru veya sert olması, kenarların yapışmasını zorlaştırır ve mantının açılmasına yol açar. Çok ince açılan hamur veya iç harcın fazla olması da düzgün kapanmayı engeller. Bunun yanı sıra hamur kenarlarının nemlendirilmemesi ve hamurun yeterince dinlendirilmemesi, mantının pişerken açılmasına sebep olur.

Mantı hamurunun kapanmamasında hamurun doğru kıvamda olmaması önemli bir etkendir. Hamur yeterince dinlendirilmezse esnekliğini kaybeder ve kenarlar yapışmaz. Kenarları düzgün nemlendirilmediğinde mantı paketleri açılabilir. Ayrıca hamurun çok ince veya çok kalın açılması da mantının kapanmasını zorlaştırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı