Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ev yapımı makarna hamuru buzdolabında 2 güne kadar taze kalır. Uzun süre saklamak için dondurucuda 2-3 ay muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında ise sadece birkaç saat dayanır.

Makarna hamurunu streç filmle sararsanız tazeliğini korur. Dondurucuda porsiyonlayarak saklamak kullanım kolaylığı sağlar. Oda sıcaklığında bırakmak hamurun bozulmasına yol açabilir.

Buzdolabında

Streç filme sıkıca sarıp hava almayacak şekilde kapatırsanız 2 güne kadar taze kalır. Hamuru dinlendirdikten sonra buzdolabına koymadan önce biraz unlayıp hava almayan bir kapta saklamak iyi olur.

Dondurucuda

Daha uzun süre saklamak isterseniz, porsiyonlara ayırıp streçle sarın, sonra buzdolabı poşetine koyun. Bu şekilde 2-3 ay dayanır. Kullanacağınız zaman bir gece önceden buzdolabında çözdürüp oda sıcaklığına gelince açabilirsiniz.

Oda sıcaklığında

Oda sıcaklığında (özellikle yazın) bırakmak risklidir; hamur birkaç saat içinde bozulmaya veya ekşimeye başlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Ravioli Kızartılır Mı?
  2. Dondurulmuş Ravioli Nasıl Pişirilir?
  3. Ravioli Hangi Sosla Yenir?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?