Limonlu Krem Karamel Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Limonlu krem karamel için önce şekeri eritip kalıba dökün. Süt, krema, şeker, limon kabuğu ve vanilyayı ısıtıp çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Karışımı kalıba döküp benmari usulü pişirin, soğutunca ters çevirerek servis edin.

Önce karamel tabanını hazırlayıp kalıbın dibine yayın. Ardından limon aromalı sütlü karışımı yumurtalarla birleştirin. Fırında pişirip iyice soğuttuktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyin.

Karameli hazırlayın

Şekeri tavada eritip altın rengi alınca kalıba dökün.

Kremayı karıştırın

Süt, krema, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ısıtın.

Yumurtaları çırpın

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, ılınmış sütlü karışımı azar azar ekleyin.

Karışımı dökün

Hazırlanan kremayı karamelin üzerine kalıba aktarın.

Pişirip soğutun

Benmari usulü fırında pişirin, soğutun ve ters çevirerek servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Krem Karamel Kalıptan Nasıl Çıkarılır?
  2. Krem Karamel Neden Pütürlü Olur?
  3. Krem Karamel Malzemeleri Nelerdir?
  4. Krem Karamel Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?