Laz Böreği Hangi Yufkadan Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Laz böreği genellikle baklavalık yufka veya çok ince açılmış ev yufkası ile yapılır. Katlar arasında tereyağı sürülerek lezzet ve çıtırlık sağlanır. Piştikten sonra yufka hafif yumuşak ama üstü çıtır bir dokuya sahip olur.

Laz böreği için genellikle ince baklavalık yufka kullanılır. Yufkalar kat kat dizilir ve aralarına tereyağı sürülür. Pişince yufka hem hafif yumuşak hem de üstü çıtır olur.

İnce yufka tercih edilir

Laz böreği genellikle baklavalık yufka veya çok ince açılmış ev yufkası ile yapılır.

Tereyağı ile yağlanır

Katlar arasında tereyağı sürülerek hem lezzet hem de çıtırlık sağlanır.

Kat sayısı önemlidir

Üst ve alt kısımlarda en az 3–4 yufka katı kullanılır.

Yufkalar dikkatlice serilir

Puding dolgusu eklenmeden önce yufkalar düzgün ve kırışıklık olmadan tepsiye yerleştirilir.

Pişirme sonrası yumuşaklık

İnce yufka, piştikten sonra hafif yumuşak ama üstü çıtır bir doku verir.

Şunlara da göz atın:

  1. Laz Böreği Hangi İlin Ürünüdür?
  2. Laz Böreği Kaç Derecede Pişer?
  3. Laz Böreği Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  4. Laz Böreğine Karabiber Konur Mu?
  5. Laz Böreğinde Peynir Var Mı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak