Latte Nedir, Nasıl Yapılır?
Latte nedir? Latte nasıl yapılır ve nasıl sunulur? Latte art nedir? Latte sıcak mı sunulur, soğuk mu? İşte, kahveseverlerin favorilerinden biri olan latte hakkında her şey!

Latte, İtalyanca'da 'süt' anlamına gelen bir kelimedir. Asıl adı ise caffe latte'dir. En çok tercih edilen kahvelerden biri olan latte, genellikle sabah kahvaltısında tercih edilir. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu içecek, espresso bazlı bir kahvedir. Espresso ve süt ile hazırlanan latte, yumuşak içimlidir. Genelde ince ve uzun cam bardaklarda servis edilir. İsteğe göre üzerine tatlı krema ve süt köpüğü de eklenebilir. Lattenin bu kadar popüler olmasında, latte artın etkisi de oldukça büyüktür. Özellikle sütlü kahve severlerin en çok tercih ettiği kahvelerden biridir.


Latte Nasıl Yapılır?

Latte hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde sunulabilir. Latte yapımında 1 tatlı kaşığı kahve (öğütülmüş), yarım fincan kaynar su, yarım fincan süt ve isteğe göre şeker kullanılır. 

  1. Sıcak içimli latte; Su kaynatılır ve içerisine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker cezveye alınır ve birlikte kaynatılır. Blender ile karıştırılarak sütün köpük köpük olması sağlayın. Sütün yarısı sunum bardağına boşaltılır. Cezvede kalan süt tekrar blenderdan geçirilir ve köpürmesi sağlanır. Kaynar sütün üzerine kahve eklenir ve karıştırılır. Son olarak cezvedeki süt köpüğü ilave edilir.
  2. Soğuk içimli latte için; Su kaynatılır ve içine kahve eklenerek karıştırılır. Süt ve şeker kaynatılmadan blenderdan geçirilir. Sütün yarısı fincana boşaltılır. Üzerine kahveli karışım eklenir. Kalan süt tekrar köpürtülerek kahvenin üzerine ilave edilir. İsteğe göre buz küpleri eklenir ve servis edilir.
  3. Latte yapımında kullandığınız kahve ve süt ne kadar kaliteliyse, kahvenin lezzeti de o kadar güzel olur.
  4. Latte hazırlandıktan sonra sunum için üzerine çikolata parçaları, fındık, badem, karamel veya çikolata sosu eklenebilir.

Latte Art Nedir?

Latte art, kahveyi görselle desteklemek için ortaya çıkan bir sunum şeklidir. Süt kremasından yararlanılarak kahvenin üzerinde kalp, yaprak gibi minimal şekiller oluşturulur. Şekil vermek için kremalaşmış süt ve espresso kullanılır. Hazırlanan kahve sol el ile tutulurken, süt pitchere konulur ve sağ elde tutularak kahveye şekil verilir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Cappuccino nasıl yapılır?
  2. Macchiato nedir?
  3. Americano nasıl yapılır?
  4. Melange kahve nedir?
  5. Brezilya kahvesi nedir?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı