Lakerda Nedir? Lakerda Hangi Balıktan Yapılır?
Lakerda genellikle meze olarak sunulur. Peki lakerda nedir? Lakerda nasıl yapılır? Lakerda hangi balıktan yapılır? İşte, lakerda hakkında merak edilenler:
Lakerda Nedir? Lakerda Hangi Balıktan Yapılır?

Lakerda lezzetli ve popüler mezelerden biridir. Farklı balık seçeneklerinden yapılabilir. Popüler olarak Türkiye, İspanya ve Yunanistan’da yapılır. Peki lakerda hangi balıktan yapılır, nasıl yapılır? Sizler için anlattık. İşte, lakerda hakkındakiler:


Lakerda Nedir?

Lakerda soğan ile servis edilen, ekmek ile yenilen mükemmel bir lezzettir. Ekmek arası olarak yemekte tercih edilebilir.  Genellikle torik ya da palamut balığı ile ile yapılır. Palamut balığı daha uygun fiyatlı olabilir.
Lakerda kolay hazırlanan bir mezedir. Sadece 2-3 hafta olması beklenir. Genellikle meyhanelerde servis edilir.


Lakerda Nasıl Yapılır?

Lakerda

Malzemeler:

  1. 2.5 kg torik balığı
  2. 3 kg salamura tuz

Yapılışı: Toriğin kemiğini ve içini temizleyerek yaklaşık 5–6 saat soğuk buzlu suda bekletin. Derin bir kapta her tarafını tuzla kaplayarak yaklaşık 1 hafta bekletin. Bir hafta sonunda, tuzunun istediğiniz oranda azalması için tekrar soğuk suda bekletin. Dilimleyerek servis yapın.


Lakerda Hangi Balıktan Yapılır?

Lakerda, Türkiye'de genellikle palamut balığından yapılmaktadır. Palamuttan sonra en sık yağılan balık türü torik balığıdır. Evde lakerda yapmak oldukça kolaydır. Gerekli sadece iki malzeme vardır. En önemli dikkat edilmesi gerekn konu balığın iliğinin çıkartılmasıdır. Lakerda yapmanın en zor yanı beklemektir. Hazırladıktan sonra lakerdanın hazır olması için yaklaşık iki hafta bekletmek gerekir. 

Lakerda genellikle kırmızı soğan ile servis edilir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Balık temizleme yolları 
  2. Balık yemekleri
  3. Balığın yanına ne gider?
  4. Taze balık nasıl seçilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Favori Yemeğiniz Sizi Ele Veriyor
Bisiklete binmek mi, yürümek mi: Kilo vermek için hangisi daha iyi?
Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri