Kıymanın içine ince doğranmış soğanları katın ve karışımı homojen hâle getirin. Baharatları ekleyip kıyma ile soğanın lezzetini bütünleştirin. Harcı bir süre dinlendirip lahmacun yapımına hazır hâle getirin.
1 kilo kıyma için yaklaşık 2 orta boy soğan kullanın. Soğanları soyup çok ince doğrayın veya rendeleyin.
Doğradığınız soğanları kıymanın üzerine ekleyin. Karışımın her yerine eşit dağılmasını sağlayın.
Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı diğer baharatları soğanlı kıymaya ekleyin.
Kıymayı ve soğanı baharatlarla birlikte iyice yoğurun, böylece lahmacun harcı hem lezzetli hem de homojen olur.
Hazırladığınız soğanlı kıyma harcını 15–20 dakika dinlendirin; soğan ve baharatlar kıymayla bütünleşir.
Şunlara da göz atın:
20-15-10-5 Tane Lahmacuna Ne Kadar Kıyma Gider?
Bardak Altı Lahmacun Yapmak İçin 4 Tüyo