Lahmacun Harcına Ne Koyulur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Lahmacun, kıyma, soğan, domates ve baharatlarla hazırlanan bir hamur işi yemeğidir. Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen lahmacunun yapımında sarımsak, maydanoz, salça ve yağ da kullanılır. İsteğe göre lahmacun harcına zeytinyağı veya kuyruk yağı eklenerek lezzeti artırılabilir.

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen ve yaygın yiyeceklerinden biridir. İnce, çıtır bir hamur üzerine kıymalı, baharatlı ve sebzeli bir karışımın yayılmasıyla hazırlanır. Halk arasında “Türk pizzası” olarak da anılsa da aslında kendine özgü bir geçmişi ve pişirme tekniği vardır.

''Lahmacun için 1 kg kıymaya ne kadar malzeme gider, 1 kilo etten ne kadar lahmacun çıkar ve lahmacun içi baharatlar nelerdir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Lahmacun Harcına Ne Koyulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak