Kuru Patlıcanın Kararmaması İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcanın kararmaması için öncelikle doğradıktan sonra tuzlu veya limonlu suda bekletin. Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu veya sirke eklemek oksitlenmeyi yavaşlatır. Ayrıca pişirmeden önce biraz yağ ile karıştırmak renklerinin korunmasına yardımcı olur.

Kuru patlıcanları kullanmadan önce kısa süre kaynar suda haşlamak kararmayı önler. Hızlı kurutup nemden uzak saklamak da renklerinin korunmasını sağlar. Patlıcanları hazırladıktan hemen sonra pişirmek en garanti yöntemdir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Sommelier, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?