Taze mantar kullanmak çorbanın aromasını artırır. Çorbayı pürüzsüz yapmak için blender’dan geçirin. Servis öncesi üzerine biraz karabiber veya maydanoz serpmek lezzeti tamamlar.
Mantarları doğradıktan sonra tereyağı ve az miktarda zeytinyağıyla iyice kavurun. Mantarlardan çıkan suyun buharlaşıp mantarın iyice karamelize olması, çorbanın daha yoğun ve derin bir lezzete sahip olmasını sağlar.
Çorbayı kaynatırken kremayı baştan eklemeyin, aksi halde kesilebilir. Çorbayı blender’dan geçirdikten sonra kremayı yavaşça karıştırın, böylece hem pürüzsüz hem de ipeksi bir kıvam elde edersiniz.
Bir tutam taze kekik, karabiber ve biraz muskat cevizi, mantarın doğal aromasını vurgular. Ayrıca çorbayı blender’dan geçirmeden önce bir çay kaşığı tavuk veya sebze eklemek, tadı çok daha dolgun hale getirir.
Şunlara da göz atın:
Kışın Kelle Paça Yerine İçilebilecek 5 Alternatif Çorba
Ev Yapımı Yoğurtlu Tarhana Çorbası Yapmak İçin 3 Tüyo