Su, şekerin tavada eşit şekilde erimesine yardımcı olur. Karamel suyu kaynadıkça şekerin yanmasını önler. Krem karamelin tadı ve dokusu süt ve yumurta sayesinde korunur.
Geleneksel krem karamel, karamel kısmı için şekerin eritilmesiyle yapılır ve genellikle su veya şekerin kendi suyu (şekerin erimesi sırasında oluşan sıvı) kullanılır. Yani karamelde az miktarda su kullanılabilir, ama krem kısmı süt ve yumurta ile yapılır.
Şeker doğrudan tavada eritilebilir, ancak şeker yanmaması için biraz su eklenebilir. Su, şekeri eşit şekilde eritir ve karamelin yanmasını önler.
Krem karamelin ana kısmı süt ve yumurtadan oluşur, su eklemek kremi sulandırır ve dokusunu bozabilir. Bu yüzden krem kısmında su kullanılmaz.
Eğer karamelde az miktarda su kullanırsanız, tadı ve dokusu çok değişmez. Ama krem kısmında su kullanılırsa, krem karamel çırpılmış veya jölemsi bir kıvam yerine sulu ve dağılgan olur.
Karamel için az miktarda su kullanılabilir ama krem kısmı saf süt ve yumurta ile yapılmalı. Su krem kısmına katılmaz.
Şunlara da göz atın: