Köz patlıcanı soymadan önce hafifçe dinlendirin. Kabuk, buhar etkisiyle kolayca ayrılır. Patlıcanı kaşıkla çıkarmak, kabuğu soymayı pratik hale getirir.
Patlıcanı közledikten sonra hemen soğuk suya atmayın. 5 dakika kadar dinlendirin; bu süre kabuğun hafifçe çekilmesine ve etten kolay ayrılmasına yardımcı olur.
Közledikten sonra patlıcanları bir kaseye alın ve üzerini streç film veya temiz bir bezle kapatın. Bir süre poşet içinde bekleterek buharın etkisiyle kabukların yumuşamasını sağlayın, böylece kabukları elinizle veya bir kaşık yardımıyla kolayca ayırabilirsiniz.
Patlıcanı uzunlamasına ikiye kesip kaşıkla etini kabuktan ayırmak, bıçakla kazımaktan çok daha hızlı ve temizdir. Özellikle salata veya ezme yapacaksanız ideal yöntemdir.
Şunlara da göz atın:
Patlıcan Kızartma Yapmak İçin 5 Tüyo