Kızılcık Reçeli Ne Kadar Kaynatılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kızılcık reçeli yapmak için önce meyveler yıkanıp saplarından ayrılır ve tencereye alınır. Üzerine şeker eklenip birkaç saat bekletilerek meyvelerin su salması sağlanır. Ardından reçel orta ateşte kaynatılır, köpükler alınır ve kıvamına göre düşük ateşte birkaç dakika daha pişirilir. Son olarak sıcak reçel temiz kavanozlara doldurularak ters çevrilir ve soğuduktan sonra serin bir yerde saklanır.

Kızılcık reçelinde meyvelerin olgun ve sağlam olması lezzeti artırır. Kaynatma sırasında meyvelerin ezilmemesine dikkat etmek önemlidir. Kıvamını kontrol etmek için kaşık testi yapılabilir; akışkanlığı istenilen yoğunluğa gelinceye kadar kaynatılır. Soğuyan reçel, vakumlu kavanozlarda uzun süre tazeliğini korur.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yeni Tavayı Direkt Ocağa Koymadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey
Bulaşık Makinesindeki Kötü Kokuları Gidermenin 6 Tüyosu