Kızılcık Reçeli Katı Olursa Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kızılcık reçeli katılaşırsa, bunu açmak için birkaç yöntem vardır. Öncelikle az miktarda su ekleyip karıştırarak kıvamını yumuşatabilirsiniz. Reçeli düşük ısıda hafifçe ısıtmak veya birkaç damla limon suyu eklemek de işe yarar. Ayrıca mikserle pürüzsüzleştirmek ve şeker-su oranını kontrol etmek reçelin daha akışkan olmasını sağlar.

Katılaşmış reçeli tekrar ocakta hafifçe kaynatmak kıvamını açar. Su eklerken azar azar ilave etmek, reçelin sulanmasını önler. Mikser veya blender kullanarak topaklanmaları kırabilirsiniz. Reçeli yaparken şeker ve su oranına dikkat etmek, katılaşmayı önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?