Kızılcıkları temizleyip tencereye alın ve üzerine şeker serpin. Limon suyu ekleyip karışımın bir süre beklemesini sağlayın. Meyveler yumuşayınca tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin. Hazırlanan marmelatı kavanoza doldurup soğuduktan sonra saklayın.
Kızılcıkları iyice yıkayın ve saplarını temizleyin. Meyveleri büyük bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Limon suyu da ilave edin. Tüm malzemeleri yaklaşık 10 dakika bekletip meyvelerin suyunu salmasını sağlayın.
Tencereyi orta ateşe koyun ve karışımı kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırarak dibe tutmamasına dikkat edin. Kaynamaya başladığında köpükler oluşacaktır, bunları bir kaşıkla alın. Yaklaşık 20-25 dakika meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karışım yoğunlaşmaya başlayacaktır.
Pişen kızılcıkları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Eğer pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız blender da kullanabilirsiniz. Pürenin homojen olmasına dikkat edin. Tekrar tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Karışımın kıvamı kaşığa aldığınızda akmamalı, yoğun olmalı.
Marmelatı temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun. Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakabilirsiniz. Böylece hava alması engellenir ve daha uzun süre dayanır. Kavanoz kapaklarını iyice kapatın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin; buzdolabında da saklanabilir.
Şunlara da göz atın:
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?