Kıyma Ne Zaman Çekilmeli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kıyma, etin tazeliğini ve hijyenini koruyabilmek için tüketime veya pişirilmeye en yakın zamanda çekilmelidir. Bunun için ise bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Peki; kıyma ne zaman çekilmeli? İşte yanıtı.

Kıyma ne zaman çekilmeli? Taze kıyma, lezzetin anahtarıdır. Etinizi tüketime en yakın zamanda çektirin, hijyen ve lezzetten ödün vermeyin. Kıymanızı hemen kullanmayacaksanız, porsiyonlayarak dondurun.

Et Ne Zaman Alındıysa Ona Göre

Eğer eti kasaptan ya da marketten çiğ parça halinde aldıysanız, buzdolabında 1-2 gün bekletebilirsiniz. Ancak en iyisi, kıyma çektirmek istediğiniz gün çektirmektir. Uzun süre bekleyen etin bakteri üretme riski artar, kıyma haline getirildiğinde bu risk daha da yükselir çünkü yüzey alanı artar.

Kıyma Hemen Kullanılmayacaksa

Çektirdiğiniz kıymayı aynı gün içinde kullanmayacaksanız, hemen porsiyonlayıp derin dondurucuya koymalısınız. Dondurulan kıyma, -18°C’de yaklaşık 1-3 ay saklanabilir. Çözündükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.

Kasapta mı, Evde mi?

Kasapta çektirmek daha hızlıdır ama hijyenine güvenmelisiniz. Evde kıyma makinesiyle çekmek, hijyen açısından daha güvenli ve ne eti kullandığınızı bilirsiniz.

Özetle:

Kıyma, taze etle ve tüketime en yakın zamanda çekilmelidir. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurarak saklayın.

Şunlara da göz atın:

  1. Hayvan Kesildikten Kaç Saat Sonra Kıyma Çekilir?
  2. Kıymanın Lezzeti, Yoğurdun Ferahlığı: 5 Pratik ve Nefis Lezzet Önerisi
  3. Taze Kıyma Buzdolabında ve Dondurucuda Ne Kadar Süre Saklanabilir?
  4. Neden Dondurulmuş Kıymayı Pişirmekten Kaçınmalısınız?
  5. Kıymayı Dondururken Yaptığınız En Büyük 12 Hata

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde